TANGÓ TANFOLYAM BUDAPEST - SENIOR TANGO KLUB - ARGENTIN TANGÓ - BudaiTangoClub - BUDAI TANGÓ

Tanáraink

TANGÓ & DIÓ - tánccal az ALZHEIMER-KÓR ELLEN. Megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve a táncterápiáról!

Egy óra tangó és egy marék dió.Az Alzheimer-világnap alkalmából megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve, amelyből megtudhatjuk, hogy csökkenthetjük jelentősen az idős korral járó Alzheimer kór és az ezzel járó demencia kockázatát.
„EGY ÓRA TANGÓ ÉS EGY MARÉK DIÓ…".

A szerző, dr. Nyéki Gabriella – oly sok orvoshoz hasonlóan – a gyógyítás útját járja. Ausztriában dolgozik egy gyógyszállodában. Itt találkozik a 82 éves Lisa nénivel, aki nagyon fél az Alzheimer-kórtól és hogy megelőzze a demenciát, a hét minden napján táncolni jár. 

Majd meghívja a Doktornőt birtokára, és egy hónapon át együtt járnak tánciskoláról-tánciskolára, önkéntes munkával segítik az Alzheimer otthon lakóit, kirándulnak, nevetnek, diót esznek és mindeközben életbölcsességeket szívnak magukba Luciával, az argentin orvostanhallgató lánnyal, aki cserediákként egy hónapot tölt Bécsben… 

Egy belső hang azt súgja neki, hogy küldetése van. E spirituális élmény sorsfordító lehet az egész világra. Egy hajnalon arra ébred, hogy valóra váltja nagyszabású álmát, mindenkinek elárulva, hogy egy új útra indulunk a mai reggelen. 

TÁNCCAL AZ ALZHEIMER-KÓR ELLEN – elindításával szeretné felhívni a világ figyelmét e XXI. század pusztító, oly sok család közérzetére kiható, óriási társadalmi és gazdasági terheket is jelentő betegségre, az ALZHEIMER-KÓRRA. 

Az Alzheimer-kór nem válogat és nincsenek földrajzi, etnikai, társadalmi és gazdasági határai. Így bárki áldozata lehet e gyógyíthatatlan kórnak. Fektessünk hangsúlyt a megelőzésre! 

A rendszeres tánc okosabbá tesz minket. Kutatások bizonyítják, hogy a biciklizés, úszás, golfozás: 0%-kal, az olvasás: 35%-kal, a keresztrejtvényezés heti négy alkalommal: 47%-kal és a rendszeres tánc: 76%-kal csökkentette a demencia kockázatát.

„Mélyen meghatnak azok a családok, akiknek rokonai Alzheimer-kórban szenvednek és akik vették az időt és fáradságot, hogy elolvassák a történeteimet a táncról, mint a demencia megelőzésének egyik módjáról, életbölcsességekkel fűszerezve, mert érdekelte őket a mondanivalóm. 

Ennél nagyobb elismerést nem is kívánhatnék” – részlet a szerző előszavából. 
Készült a 2014. szeptember 21-ei Alzheimer-világnap alkalmából. Minden korosztálynak kötelező olvasmány!”

A TANGÓ & DIÓ című könyv megrendelhető:         TANGÓ & DIÓ - tánccal az ALZHEIMER-KÓR ELLEN. Megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve a táncterápiáról!

 

« Vissza

 SENIOR ARGENTIN TANGÓ KLUB