TANGÓ TANFOLYAM BUDAPEST - SENIOR TANGO KLUB - ARGENTIN TANGÓ - BudaiTangoClub - BUDAI TANGÓ

Kiemelt hirdetések

Pálffy Márta

Én és a tangó (Pálffy-Balogh Márta)

Nekem a tangó tükör... Mindent megmutat, érzéseket, hangulatokat.
Szól az egymásra hangolódásról, az elvárások helyett a várakozásról, a megfelelési kényszerek elengedéséről, a női-férfi szerepek helyre kerüléséről.
Miután improvizáció az egész tánc, ezért csak akkor működik, ha a partnerrel tökéletesen egymásra vagyunk hangolódva. Anélkül egyszerűen nem lehet lépni. A férfi nem vezeti a nőt, hanem teszi a saját dolgát - persze, ha bízik magában - és ekkor, csakis ekkor tudja a nő követni. És mert akarja. Különben suta botladozás az egész. Vagy rángatás. Mindkét fél teszi a saját dolgát és ebből születik a közös alkotás, a közös tangó. Fantasztikus egymás zenéjét hallani, együtt lélegezni, kapcsolódni. És ez mindenkivel más és más, zenétől, pillanattól, lelkiállapottól és persze partnertől függő. A legfontosabb nekem benne, hogy abban a pár percben teljes valómmal a partnerre hangolódom és megszűnik minden más.
A seniortangóval régi vágyam teljesül. Csodás látni, hogy érkeznek meg az órára és egy órával később szinte megfiatalodva, sugározva, mosolyogva mennek haza és alig várják, hogy jöjjön a következő óra." 2014. decemberMesterem Budai László argentin tangó világbajnok, aki hatására tangózni kezdtem. Ő volt az, aki elhitette velem, hogy nem vagyok botlábú, hogy a tangó "csak" séta ölelésben és aki bátorított , hogy elinduljak a tanítás útján is.                                             

Partnere Pirity Andrea, -akitől a női oldalát tanulom ennek a csodálatos táncnak- pedig számomra az abszolút etalon!   Folyamatosan bátorít, tanít és inspirál.                                                                                                                                                                         Egy részlet egy Budai Lászlóval készült interjúból :
"Annak idején én egy misztikumnak gondoltam ezt a táncot, Buenos Airesben rá kellett jönnöm, hogy ez a külvárosi emberek tánca, ami mára természetesen megváltozott. Nem a jól szabott öltönyök, csillogó lakcipők, bódító parfümök világa ez. Az egyszerű emberek, akik már nem tudtak magukkal mit kezdeni, tangóztak Buenos Aires utcáin, terein. Én meg nagyon csalódott voltam először, de mégis, mivel én is hasonló közegből származom megfogott, amit láttam. Rendben, ne misztifikáljuk a tangót, hanem kezdjük el ott a gondolkodást, hogy az európaiaknak miért szükséges ez a tánc. Európában az érintés fogalma kihalt. Nem öleljük meg egymást. Nem tudunk egymásra odafigyelni. Maga a tánc terápiája kezdett el érdekelni. Ezzel a motívummal próbálok tanítani, szerencsére sikerrel, mert a tanítványokban is van belső indíttatás. Az energiák mozgósításának, összpontosításának más területeken is divatja van manapság. A tangónak gyógyító hatása van. "

http://fidelio.hu/tanc/interju/budai_laszlo_az_erintesek_terapiaja

Nagy hatással voltak még rám és a budapesti workshopjaikon részt vettem:
Lucian Stan és Cristina Aky 
Maria Filali és Gianpiero Ya Galdi 
Pablo Rodriguez  és Corinna Herrera Argentina
Ney Melo
Murat Erdemsel és Sigrid van Tilbeurgh
Julio Alvarez és Yailet Suarez
Vaggelis Hatzopoulos és Marianna Koutandou
Michael Nadtochi és Eleonora Kalganova

Rendszeres szervezője vagyok Tangó Caféknak és 2 alkalommal voltam az OktóberPest TangoFest Nemzetközi Tangó Fesztivál főszervezője.

telefonon: 06-30/240-98-22 ,
e-mail: seniortangoclub@gmail.com      

 

Vissza

 

TANGÓ TANFOLYAMHOZ ötvenen túli senior férfi táncpartnereket keresünk

TANGÓ TANFOLYAMHOZ ötvenen túli senior férfi táncpartnereket keresünk
Ötvenen túl, 50+, 60+ senior korosztályból kedves és szimpatikus úr személyében táncpartnert keresünk senior argentin tangó tánctanfolyamon történő részvételhez.

Amennyiben Ön szívesen részt venne egy jó hangulatú senior tangó tánckurzuson, kérjük, hogy keressen bennünket mielőbb és kérje speciális ajánlatunkat!

Pálffy Márta

06-30/240 98 22

seniortangoclub@gmail.com

BUDAI TANGO KLUB - argentin tangó tánctanfolyamokat indít kezdőknek, haladóknak!

BUDAI TANGO KLUB - argentin tangó tánctanfolyamokat indít kezdőknek, haladóknak!
Budai László argentin tangó világbajnok új tangó klubjában kezdő, középhaladó és haladó argentin tangó tanfolyamok indulnak folyamatos becsatlakozási lehetőséggel!

TANGÓ & DIÓ - tánccal az ALZHEIMER-KÓR ELLEN. Megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve a táncterápiáról!

TANGÓ & DIÓ - tánccal az ALZHEIMER-KÓR ELLEN. Megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve a táncterápiáról!
Egy óra tangó és egy marék dió.Az Alzheimer-világnap alkalmából megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve, amelyből megtudhatjuk, hogy csökkenthetjük jelentősen az idős korral járó Alzheimer kór és az ezzel járó demencia kockázatát.


SENIOR ARGENTIN TANGÓ KLUB