TANGÓ TANFOLYAM BUDAPEST - SENIOR TANGO KLUB - ARGENTIN TANGÓ - BudaiTangoClub - BUDAI TANGÓ

Tanáraink

Csontos Kata és a tangó

„A tangó számomra séta ölelésben átadva magunkat a zenének. Ezt az érzést, állapotot, harmóniát semmi máshoz nem tudnám hasonlítani, csak azt tudom, hogy soha nem elég belőle…”

Már gyerekkoromban menthetetlenül elköteleztem magam a tánc műfaja mellett. Némi klasszikus balett és pár év néptánc után a társastánc került előtérbe: egy nagyváradi táncklub tagjaként számos sikeres formációs produkcióban, illetve táncversenyen vettem részt. Egyetemi tanulmányaim alatt is folyamatosan kerestem a lehetőségeket a tánc általi önkifejezésre, így például 2000-ben Németországban, Bochumban egy amatőr mozgásszínházi előadásban szerepeltem Shakespeare: Vihar című művének adaptációjában. Az argentin tangóra 2008-ban találtam rá – vagy talán inkább a tangó talált rám? Egy társastánc est előtt tartott bevezető tangó óráról egyenes út vezetett Bajor Gábor és Lakos Anikó tanfolyamaira, melyek később kiegészültek a Tango y Alma tanárai, Szőllösi András és Götz Andrea, valamint Kulik Johanna óráival. A pár évig Budapesten élő argentin tanárpárostól, Cristian Duarte-tól és Lilach Mor-tól, valamint Czidor Katalintól és Bogdán Tihamértól is sokat tanultam. Európa különböző városaiban és persze a Budapesten rendezett tangófesztiválok rendszeres résztvevőjeként többek között olyan neves argentin mestereknél fejleszthettem tudásomat, mint Sebastian Arce, Mariana Montes, Horacio Godoy, Magdalena Gutierrez, Carlitos Espinoza, Noelia Hurtado, Fernando Sanchez, Ariadna Naveira, Fausto Carpino, Stephanie Fesneau, Gianpiero Galdi, Maria Filali, Jonathan Saavedra, Clarissa Aragon, Antonella Terazzas. Tánctanárként is elengedhetetlennek tartom, hogy folyamatosan fejlesszem magam és megismerjem más tanárok látásmódját. A tangó kiegészítéseként rendszeresen pilates-ezem. 2013-ban adódott először a lehetőség, hogy átadhassam másoknak is az „én tangómat” Budapesten Gáspár László, Erdélyben pedig Szeghalmi Endre oldalán. Óráinkon a baráti, oldott légkör mellett az első lépés, hogy kialakítsuk a táncpartnerek közötti kapcsolatot, bizalmat, egymásra hangolódást. Ezen felül fontosnak tartjuk az egyszerű, közérthető magyarázatokat, a sok gyakorlást és az egyénre szabott tanácsokat, segítséget szükség esetén. De a lényeg, hogy te is megtaláld a „te tangód”.

 

Vissza

 

TANGÓ TANFOLYAMHOZ ötvenen túli senior férfi táncpartnereket keresünk

TANGÓ TANFOLYAMHOZ ötvenen túli senior férfi táncpartnereket keresünk
Ötvenen túl, 50+, 60+ senior korosztályból kedves és szimpatikus úr személyében táncpartnert keresünk senior argentin tangó tánctanfolyamon történő részvételhez.

Amennyiben Ön szívesen részt venne egy jó hangulatú senior tangó tánckurzuson, kérjük, hogy keressen bennünket mielőbb és kérje speciális ajánlatunkat!

Pálffy Márta

06-30/240 98 22

seniortangoclub@gmail.com

BUDAI TANGO KLUB - argentin tangó tánctanfolyamokat indít kezdőknek, haladóknak!

BUDAI TANGO KLUB - argentin tangó tánctanfolyamokat indít kezdőknek, haladóknak!
Budai László argentin tangó világbajnok új tangó klubjában kezdő, középhaladó és haladó argentin tangó tanfolyamok indulnak folyamatos becsatlakozási lehetőséggel!

TANGÓ & DIÓ - tánccal az ALZHEIMER-KÓR ELLEN. Megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve a táncterápiáról!

TANGÓ & DIÓ - tánccal az ALZHEIMER-KÓR ELLEN. Megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve a táncterápiáról!
Egy óra tangó és egy marék dió.Az Alzheimer-világnap alkalmából megjelent Dr.Nyéki Gabriella könyve, amelyből megtudhatjuk, hogy csökkenthetjük jelentősen az idős korral járó Alzheimer kór és az ezzel járó demencia kockázatát.


SENIOR ARGENTIN TANGÓ KLUB