TANGÓ TANFOLYAM BUDAPEST - SENIOR TANGO KLUB - ARGENTIN TANGÓ - BudaiTangoClub - BUDAI TANGÓ

Rólunk írtakÉvzáró tangó bemutató 2015 07 17Terézvárosi Magazin - Hatos Csatorna - interjú Bakacsi Béla táncdalénekes előadóművésszel - 2015 03 09 -Senior Argentin Tangó Klubról külön - a 17. perctől

Rólunk írták:


Szilvi gondolatai:
"A tangó, az a nyolc hét, amit Veletek töltöttem, egészen megváltoztatott. Alig vártam a hétfői órákat, amikor az édes-bús zene ritmusára elkezdtünk félve, majd egyre bátrabban, felszabadultan lépegetni, "táncolni". Az arcok felderültek, talán kicsit meg is fiatalodtak s az első Milongánkra úgy készültünk, mint valamikor az első bálra... Nem történt volna velünk ez a csoda, ha nem lettek volna olyan hallatlanul lelkes, kedves, empatikus tanáraink, mint Márti és Levente. Köszönöm Nektek!
A karantén, a Covid idején is sokat segített/segít a tangó, most is szól nálam a zene - a Romantica  Milonguera -  és én a jól ismert ritmusra tangó lépésben sétálok a konyhába...
Remélem, a járvány után folytatjuk!"

Szilvi2 2021. február
Én nagyon komolyan gondolom, hogy amit és ahogyan tesztek, az példaértékű, őszinte elismerésem! Sokunknak csillantjátok meg annak a lehetőségét, hogy ne csak olyan öregasszonyoknak érezzük magunkat, akikre az unokázáson, olvasáson, opera - és színházbérleten kívül már semmi sem vár...., nyitjátok meg a kaput olyan világ /a tánc és egy különleges életérzés/ felé, ami kimaradt az életünkből.....
Az az idealizmus és sugárzó optimizmus, ami jellemzi az óráitokat és a lassan egy éve tartó igyekezet, hogy a csoportot egyben tartsátok, nekem nagyon szimpatikus:-)


T. Ági:
 hogy nekem mit jelent a Senior tangó.....

.....röviden: társaságot, vidámságot, elfogadást, befogadást, kihívást, tanulást, önbizalmat, elkészülést, felkészülést.....

de elsősorban, hogy belefeledkezve a táncba, a zenébe, egy rövid időre elfelejteni minden mást....no ez a remek kikapcsolódás!

Azalatt a néhány hónap alatt, míg Veletek voltam - sajnos közbe szólt a vírus - nagyon jól éreztem magam. 
Bekerültem az "összeszokott" csapatodba és néhány hét múlva már "kecsesen" siklottam a táncparketten....legalábbis így éreztem...☺
Hála és köszönet a csodás tanításért, a tánc szeretetéért Neked, Nektek!

Mártika, remélem még találkozunk....Mindannyian!

Vigyázzatok magatokra, egymásra!

Szeretettel és köszönettel:
Ági
F. Erzsike:
„Mindig szerettem táncolni, ám évtizedek óta - különféle okokból - nem volt erre lehetőségem/alkalmam. Barátaim -házaspár-társastáncot tanultak éppen, engem is hívtak, de egyedül -táncpár nélkül - nem volt bátorságom belevágni. Viszont táncolni nagyon akartam már, hát keresgéltem az interneten, így akadtam rá a Budai Tangó Club weblapjára, azon is a senior tangóoktatásra. Itt lehetett úgy jelentkezni, hogy a SZERVEZŐ (csupa nagybetűvel!) Lehetőséget csillantott fel a hölgyeknek táncpartnerre-vezetőre.  És éppen indult új kezdő argentin tangó-tanfolyam a korombelieknek. És eljött az én időm: jelentkeztem. Életem egyik nagy élményévé vált érett fejjel táncolni tanulni: ráadásul argentin tangót, amelynek igen hangulatos, érzelmes zenéjére akkor is mozog az ember lánya (lába J ), ha még nagyon kezdő táncos (nő)…

Remek csoportban találtam magam, igazi klub hangulat alakult ki az idők során a korombeli argentin tangózni tanulók körében. Új barátaim lettek, más programokat is csináltunk/csinálunk közösen. Összeköt bennünket az argentin tangó szeretette, hangulata.

Tangózni jó, tangózni csodálatos érzés, pedig nem könnyű a fejben levő tudást a lábakra adaptálni és mindezt a zenével összhangban. Ám amikor mindez sikerül (legalábbis belülről ezt érezve) az nagyon jó! Az ember függővé válik: már az órán kívül is tangózni vágyik, egyre többet, és milongákra járni és milongát táncolni…

Önismeretem fejlődött: megtanultam elfogadni a Vezető irányítását, átadni magam annak az iránynak, melyet Ő jelöl ki, tudok már követni… Behunyt szemmel hagyni, hogy vigyen - nagyszerű érzés! Itt tapasztalhattam meg ezt is.

Kaptam remek tanárokat: Pálffy Balogh Mártát és Gáspár Lászlót, akik a jó hangulatú tanításon túl is biztattak, segítettek és elhitették velem, hogy menni fog a táncolás és bátorítottak arra, hogy élvezzem a mozgást és adjam át magam a tánc örömének. KÖSZÖNÖM! „ 

Hálás vagyok Neked mindazért, amit tettél értünk, a barátságért, amit nyújtottál, a szeretetteljes "gondozásért", hogy belőlem/belőlünk, kis botlábúakból táncolni tudó(de legalábbis igyekvő) azt  szerető táncosokat "faragtál"/faragtatok :):).

Nagyon hiányzik a tánc, a hangulat, remélem lesz még lehetőség visszatérni!

Szeretettel ölellek:Erzsi


Ilona gondolatai:
"Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy a vágyam eléréséhez  évekig nézegettem a tanfolyamokat és végül rátaláltam az óráitokra és a kisugárzásotokra., az elfogadó csoportra. Annyira jó úgy ott lenni, hogy nincs elvárás az elsajátitás tempójára, hanem fontos részetekre is figyeltek, hogy az alapokat megfelelően  elsajátitsuk,  biztosak legyünk ahhoz hogy  akár más órákra is bemerjünk kiváncsiskodni.."

Zsóka (84 éves)

Mit jelentett nekem a Senior Tangó?


 Az úgy kezdődött, hogy a „Nő illata” c film, ahol egy vak idős úr tangózik egy gyönyörű fiatal hölggyel, kíváncsivá tett, érdekelt, milyen lépések, milyen ritmus az, amiben ez megvalósult. Meg akartam ezt tanulni.


Keresgéltem és ráakadtam a Senior tagnó-ra, Mártira, akinek „botlábam”-at  említve, azonnal lesöpörte gátlásaimat kedvesen, bíztatóan.

Hát, igy kerültem hozzátok, közétek.

 

Hogy mit élveztem ezután? Azt, amikor a ritmus és a lépés összhangba került. Ez leinkább Levente mellett tört rám ! Nem csoda, hiszen ha két kezdő került össze leginkább botladoztak, próbálgatták magukat és egymást.

Ide illik Arisztotelész: A tanítás ( jelen esetben: a tanulás)  gyökere keserű, de gyümölcse édes.

Számomra még nagyon élvezetesek voltak a „szövegek” , a tájékoztatás, a tangó története ,fejlődése  amiról Márti adott bepillantást.

Soha nem lesz belőlem táncos, de ha tangóritmust hallok, megmozdul bennem valami, amit ismerek(???) , gyakoroltam. És ez nagy dolog nekem, mert bővült az ismeretem, szereztem valamit, többet,  olyat ami korábban  nem volt meg.


Ennyi Mártikám !  Tényleg igy gondolom, nincs ebben semmi pátosz, túlzás, fényezés. Igy volt, igy van. 

Ölellek Benneteket és kívánok sok sok sikeres órát, kedves és méltó tanítványt. Keressétek és találjátok meg mind abban amit csináltok az örömöt!! És sose add fel ..."


B.Á. gondolatai:
A senior tangóról írnék pár gondolatot. Én azért szeretem, mert visz egy rendszert az életembe. Egész héten vártam a csütürtököket. A tánc, a zene igazán pozítív energiával tölt fel. Jó, hogy bizonyos lépések megtanulása az agyat is megmozgatja. Az ide járók igazán kedves és tapintatos emberek. A tanárok, Márti, Laci, Kata.... nagy lelkesedéssel, óvő szeretettel vezetik a tanfolyamokat. Mindig ügyelnek rá, hogy mindenkinek legyen tanulópárja. Kellemes időtöltés, de én mindig úgy gondolok rá, hogy egy tanulócsoport és nyugdíjas fejjel is érdemes mindig tanulni valami újat. Most a Covid  miatt kicsit hátrébb léptem, de az online kurzusokat is követtem és csináltam. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Különösen azoknak, akiknek titkos vágyuk volt mindig a tánc, de az élet úgy hozta, hogy a párjukkal ezt nem tudták megélni. Nem kell itt új párt találni, de valami szépet, testnek és léleknek hasznosat meg lehet tanulni, amitől egészségesebbek, boldogabbak lehetünk.

Ilike:
A Senior argentin Tangó igazi  kikapcsolódást hoz életembe - lelki
gondjaimat le tudtam küzdeni - élményt ad az a heti 1 óra, hogy
táncolhatok, a csodálatos zenére, ami pezsgést ad  a hétköznapokban.
Úgy érzem koncentráltabb vagyok, - oldallépés, követni a táncban a vezetőt,
együtt haladni stb...Mindig érzem a jó zene hatását, örömet ad az életembe,
pozitívan hat rám, kellemes Barátokra találtam. A havonta megrendezett
Milongák, - tánc, beszélgetés, kávézás,szendvicsek - jó társasági élményt
adnak. / Az egyik táncpartner mondta: tovább él ha táncolhat, több éve jár,
biztos igy van, a pozitiv érzések segítenek - én is igy gondolom /.
A  Tanáraink magas színvonalon átadják csodálatos szakmai tudásukat.
Jó látni, milyen mély szenvedéllyel mutatják be,  ennek a különleges tangónak
lépéseit. Nem könnyű ez a tánc, mindig rájövök - de szeretem, én
továbbra is a Senior Tangó Club másodéves tanulója vagyok!!
Egy táncot imádó: ILI

Márk:
"....Talán a harmadik vagy a negyedik óránk volt, amikor megjelent Laci mellett. Pont úgy nézett ki, mintha egy film noir tangós jelenetéből lépett volna be az óránkra egy kicsit segíteni; vörös táncos ruhában, tangócipőben. Rögtön felcsigázta a kíváncsiságomat. 

Amikor egy-egy párcserénél vagy egy problémásabb résznél tudtam vele táncolni pár lépést, meghatározó élmény volt megtapasztalni, hogy mennyire simán és finoman is lehet reagálni a mozdulatokra, milyen harmonikus dolog tud lenni ez a követés-vezetés kapcsolat, és hogy mennyi pozitív érzelmet lehet meríteni a táncból. Elég messze volt még az az idő, amikor először mertem bedugni az orromat a milongára; ezeknek az estéknek a varázslatos hangulatát egyelőre Márta jelentette nekem. 

Édesanyám is Lacihoz és hozzá jár -- elmondása szerint itt azt kapják az emberek, amit szeretnének: kedvességet, kötetlen hangulatot, figyelmet. Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az utolsó, akit Márta behúz majd a tangó világába......."
Balás Márk

Marcsi a szeptemberi csoportból: 
" Köszönöm nektek, hogy folyamatosan éreztetitek velünk a tangó varázsát. A tegnapi óra szerintem is az eddigi legjobb volt!"

Katának az apukája jár hozzánk: 
"72 éves apukám 2 hónapja jár tangózni. Azóta teljesen fel van dobva! Alapvetően zárkózott, szemlélődő típus, most teljesen kinyílt, sokkal vidámabb."

Dia:
"Olaszországban láttam egy tengerparti városka főterén,hogy tangóznak...valami eszméletlen volt...akkor tetszett meg a tangó. Büszke is lehetsz a csoportra! Én sok egyéb tanfolyamra jártam, de Ti vagytok a legjobb, legemberközelibb oktatók. Annyira nem éreztetitek a szintkülönbséget. Elhitetitek,hogy minden lehetséges:) "

Edith gondolatai:
Abban az időben, amit Nálatok, Veletek, no és a többiekkel tölthettem, a tangó megismerését és néhány apró lépést, amit remélem, nem felejtettem el, csak öröm volt. Egy új életérzés, valamint az,hogy a hétköznapokban azon kaptam magam, megváltozott a test és lábtartásom, tangós behatású lett! A vírus után örömmel folytatnám a tánctanulást.


Kató Csaba jegyzete: A nagy összekóstolás ( Borkóstolós tangó Café)
"..Nagy tétje volt így a tegnapi kóstolónak:) Képesek-e a választott
borok a zenékkel és a táncokkal egy teljesebb harmóniát alkotni..."
SENIOR ARGENTIN TANGÓ KLUB